Святкування Шевченківських днів

2013-03-20

/Files/images/SL371166.JPG

Благослови той день і час,

Коли прослалась килимами

Земля, яку сходив Тарас

Малими босими ногами…

Тарас Григорович Шевченко... Його безсмертне ім’я і неповторні твори ось уже скільки років живуть у серцях народу, в його мріях і сподіваннях, пробуджуючи щирі й благородні почуття. Можливо, Тарас Григорович саме та людина, з якої кожен повинен брати приклад.,.

. Указом Президента України 2013 рік проголошено роком Великого Кобзаря.
Святкування Шевченківських днів є традиційним для нашої школи. Дев”ятнадцятого березня відбулося свято до 199-річчя з дня народження Тараса Григоровича Шевченка.
Літературно-музичну композицію «На перехресті музи й долі» підготували вчителі української мови і літератури Н. М.Сулоєва та Н. К. Шинкаренко .В оригінальній формі було розкрито життєпис Шевченка, цікаво доповнений поезіями, цитатами відомих літературних критиків, По-особливому прикрасили свято пісні «Думи мої», «Зоре моя вечірняя», «Реве та стогне Дніпр широкий» та ін.

Були відзначені учні 5-11 класів, які взяли участь та отримали перемогу у конкурсі віршів «Сторінками поезії».

Вони продемонстрували сценічну майстерність декламування творів сучасних українських авторів, обраних за власним уподобанням та інсценізації за творами Т.Г. Шевченка.
Директор школи П. С.Баранюк подякував усім за цікаве свято, наголосив на злободенності Шевченкових творів і закликав усіх до вивчення творчості Кобзаря.

/Files/images/SL371168.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 281

Коментарi